מתכון

גאלט תפוחים פריזאי

אם מתחשק לכם לקום בבוקר ולהרגיש על מרפסת בדירה פריזאית - זה בדיוק המאפה שאתם צריכים להכין

10,444 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2017
גאלט תפוחים
. צילום: דניאל לילה
גאלט תפוחים . צילום: דניאל לילה

הפריכות של הבצק מתעצמת בזכות זריית סוכר על השוליים החשופים לפני האפייה. התפוחים החמוצים-מתוקים מתרככים והריבה שעליהם מתקרמלת, כך שהגאלט הופך להכלאה בין שטרודל חם מתפצפץ לשוסון או פום  (Chausson aux Pommes) — מאפה בוקר צרפתי מבצק עלים במילוי תפוחים. בקיצור: נמצאה העוגה שתנער את שגרת מאפי החגים.

שימו לב: כמות הבצק המתקבלת היא כפולה ממה שנדרש להכנת הגאלט, מהסיבה שיהיה קשה להכין כמות כ”כ קטנה של בצק. את הבצק הנותר אפשר להקפיא כשהוא עטוף היטב. כמו כן, למאפה מוצלח חשוב להתחיל וים-יומיים לפני – הוא צריך לאפות זמן מה בקירור במהלך ההכנה.
.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

למלית:

להגשה:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

מערבבים קמח, סוכר ומלח במעבד מזון.

2

מוסיפים קוביות חמאה ומעבדים ב-3-2 פולסים לקבלת פירורים גסים.

3

מוסיפים מים ומעבדים ב-4-3 פולסים קצרים רק לקבלת בצק.

4

מחלקים את הבצק ל-2 כדורים ומועכים כל אחד לדסקית. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה ועד 24 שעות או לחודש במקפיא.

מכינים את המלית: 

5

מערבבים תפוחים עם 3 כפות סוכר ומיץ לימון ומניחים בצד עד ההרכבה.

מרכיבים ואופים:

6

 מניחים יריעת נייר אפייה על משטח העבודה ומקמחים קלות.

7

מניחים את הבצק על נייר האפייה המקומח ומרדדים לאליפסה בעובי 1/4 ס”מ. מעבירים את הבצק עם הנייר לתבנית תנור.

8

מושחים את הבצק בכף-שתיים מהריבה המומסת ומשאירים שולי בצק חשופים ברוחב 4-3 ס”מ. מסדרים את התפוחים על הריבה בספירלה צפופה כמו בתצלום (מהחלק החיצוני פנימה) ומקפלים פנימה את שולי הבצק החשופים מעל התפוחים. מושחים את שולי הבצק המקופלים בביצה ומפזרים עליהם 2 כפות סוכר.

9

מעבירים למקרר לשעה ועד יממה. אפשר גם לשמור בהקפאה עד 3 שבועות.

10

מחממים תנור ל-200 מעלות.

11

מכניסים את הגאלט הקר לחלק התחתון של התנור ואופים 10 דקות. מעבירים לחלק העליון של התנור ואופים 15 דקות נוספות עד שהבצק משחים והתפוחים מבעבעים.

12

בינתיים מחממים ריבה עם כף מים בקלחת 3-2 דקות תוך כדי ערבוב עד שהתערובת מתחילה לבעבע.

13

מוציאים את הגאלט מהתנור ובעודו חם מברישים את הפירות ביתרת הריבה המומסת.

לפני ההגשה:

14

מפזרים אבקת סוכר. הגאלט נשמר עד יום כשהוא מכוסה מחוץ למקרר.