מתכון

גביניות ריבה וריקוטה

חמאה, קמח וגבינת שמנת הם המצרכים היחידים לבצק הגביניות הנימוחות וקלות ההכנה הללו

2,772 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2019
עוגיות גבינה וריבה | צילום: דניאל לילה | סטיילינג: עמית פרבר
עוגיות גבינה וריבה | צילום: דניאל לילה | סטיילינג: עמית פרבר

הבצק לעוגיות הנימוחות האלה עשוי משלושה רכיבים בלבד: חמאה, קמח וגבינת שמנת. הוא נוח לעבודה, טעים וניטרלי בטעמו, ולכן מתאים גם למאפים מלוחים. בהרכבת העוגיות חשוב שגם הבצק וגם המלית (הריבה ותערובת הריקוטה) יהיו קרים. בנוסף יש לתת לעוגיות מכת קור לפני האפייה בתנור.

גיוון: מחליפים את ריבת התות בריבת משמש או בממרח שוקולד

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית

לציפוי

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

מערבלים חמאה וגבינת שמנת במעבד מזון עם להב פלסטיק עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים קמח ומערבלים רק עד לקבלת כדור בצק. חוצים את הבצק, מכסים כל חלק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.

מכינים את המלית

2

מערבבים ריקוטה עם אבקת סוכר ותמצית וניל בקערה עד לקבלת תערובת חלקה.

מרכיבים את העוגיות ואופים

3

מרדדים מחצית מהבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 1/2 ס"מ (את החצי השני של הבצק שומרים במקרר עד שמסיימים עם החלק הראשון). חותכים לריבועים בגודל 7 ס"מ, מניחים כפית ריבה במרכז כל ריבוע ומעליה כפית ממלית הריקוטה. מקפלים את קצות הריבוע באלכסון (כמו בהכנת גביניות) וסוגרים בהידוק. מניחים בתבניות מרופדות בנייר אפייה. מעבירים למקרר לשעה להתייצבות.

4

מחממים תנור ל-180 מעלות.

5

אופים 20-15 דקות עד שהעוגיות זהובות. מצננים היטב וזורים אבקת סוכר.

6

שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד 4 ימים.