מתכון

גבינת בוראטה עם עגבניות מתובלות

בוראטה היא מוצרלה טרייה שבתוכה שמנת טרייה מאותו חלב ששימש לייצור המוצרלה

44,173 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
גבינת בוראטה עם עגבניות מתובלות. צילום: shutterstock
גבינת בוראטה עם עגבניות מתובלות. צילום: shutterstock

החומרים טבלת מידות ומשקלות

ל-4 מנות

לוויניגרט

לאבקת טאסוס

אופן ההכנה

ויניגרט

1

יוצקים לקערה את החומץ ומוסיפים את הסוכר והמלח. טורפים במטרף ומזליפים את שמן הזית עד שהחומרים מתחברים. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.

אבקת טאסוס

2

מגלענים זיתי טאסוס ומניחים על גבי תבנית שטוחה. מכניסים לתנור בחום של 90 מעלות לילה שלם עד קבלת מעין "אבן" העשויה מזיתים.

3

מכניסים את הזיתים המיובשים למעבד מזון וטוחנים לאבקה. מסננים את האבקה במסננת עבה לקבלת אבקה אחידה.

הגשה

4

מניחים במרכז צלחת הגשה את הבוראטה (ללא חוט הקשירה). מסדרים מסביב לבוראטה את עגבניות השטח המתובלות. מזליפים מעל הכל שמן זית ומאבקים באבקת הטאסוס השחורה.