מתכון

גבינת ריקוטה קרמית ביתית

אין דבר יותר טעים מלחם שרק נאפה עם גבינה נימוחה שהכנתם במו ידיכם

6,543 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
גבינת ריקוטה קרמית ביתית. גלית ויובל כספי כהן
גבינת ריקוטה קרמית ביתית. גלית ויובל כספי כהן

אין כמו להכין גבינה לבד בבית. טוב, גם אין כמו להכין לחם לבד בבית. אז בואו נסכם ונאמר שהכי טעים בעולם זה לחם שרק נאפה עם גבינה נימוחה שהכנתם במו ידיכם.
הרבה יותר טעים
הרבה יותר בריא
הרבה יותר זול
והרבה הרבה יותר מספק…

הגבינה מחזיקה במקרר כשבועיים, אבל מתחסלת אחרי יומיים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים את כל המצרכים בסיר על להבה בינונית-נמוכה.

2

מידי דקה מערבבים מעט, כדי למנוע ממוצקי החלב לשקוע לתחתית.

3

לאחר כ-15 דקות נוצרים בנוזל פירורי גבינה.

4

מעבירים את הפירורים למסננת מרופדת בבד כותנה (אנחנו משתמשים בבד חיתול לבן, אבל בתמונה יש בד כותנה שחור, כי זה מה שהיה לנו בבית, עד לרכישת החיתולים האחרונה).

5

תופסים את החיתול בשוליו ויוצרים מעין שקיק אותו תולים על הברז מעל הכיור למשך כשעה.

6

ככל שמשאירים את הגבינה זמן רב יותר בחיתול, היא תהיה יבשה יותר.

7

לאחר שגבינת הריקוטה מוכנה מעבירים אותה לקופסה ומאחסנים במקרר.