מתכון

גוזלמה של ארז קומרובסקי

מאפה טורקי על בסיס בצק יוגורט משלושה מצרכים בלבד. אפשר לשחק עם המילוי ולגוון עם תוספות אחרות שאוהבים

109,154 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
גוזלמה של שף ארז קומרובסקי. צילום: רן בירן
גוזלמה של שף ארז קומרובסקי. צילום: רן בירן

אופציה: לטגן את הגוזלמה במעט שמן תירס (את המילוי אפשר להמיר בגבינה צפתית, פלפל לבן ומנגולד).

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

למילוי

אופן ההכנה

1

לשים את כל חומרי הבצק ומניחים למנוחה כשעה. בינתיים מערבבים את כל חומרי המילוי.

2

מחממים תנור (או טאבון) לחום מקסימלי. מחלקים את הבצק לחמישה כדורים ופותחים כל אחד בעזרת מערוך על משטח עבודה מקומח. מניחים מהתערובת במרכז ואז מקפלים את הבצק ומהדקים בעזרת האצבעות, כמו סגירת כיסון. מרדדים בזהירות בעזרת מערוך לחצי השטחה (המערוך צריך להיות נקי, אחרת הבצק יקרע). אפשר גם לפזר גבינה מעל.

3

אופים כ-5 דקות עד להזהבה.