מתכון

גונדי שירין: קציצות בשר ברוטב פירות מיובשים

מנה מיוחדת ששמורה לחגים ולחתונות בקרב יהודי פרס

15,855 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
"גונדי שירין", קציצות ברוטב פירות מיובשים של שף תום פרנץ. צילום וסטיילינג: אפיק גבאי
"גונדי שירין", קציצות ברוטב פירות מיובשים של שף תום פרנץ. צילום וסטיילינג: אפיק גבאי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקציצות

לרוטב תבלינים ופירות מיובשים

להגשה

אופן ההכנה

1

מערבבים את כל מרכיבי הקציצות לתערובת אחידה. צרים קציצות אחידות בגודלן.

2

מחממים מחבת גדולה או סיר סוטאז' עם כמות נדיבה של שמן, ומטגנים את הקציצות בכמה סבבים (כדי לאפשר טיגון אחיד) עד להשחמה מכל הצדדים. מוציאים מהמחבת ושומרים בצד.

לרוטב

3

יוצקים לסיר סוטאז' או למחבת את הסוכר והמים. מערבבים על אש נמוכה עד להמסת הסוכר.

4

מוסיפים את הפירות המיובשים והתבלינים, מערבבים ומכניסים פנימה את הקציצות. מביאים לרתיחה, ולאחר מכן מבשלים עם מכסה על אש נמוכה 15-20 דקות, עד שהרוטב מסמיך והופך מבריק.

להגשה

5

מגישים על מצע אורז פרסי חם ומפזרים שבבי שקדים קלויים מעל.