מתכון

גלידוניות

הדרך הכי כיפית לנשנש בה חטיפי גלידה בקיץ היא ללא ספק כשהיא מצופה בשוקולד איכותי

22,110 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2019
גלידוניות של מורן לילה. צילום: דניאל לילה. סגנון: עמית פרבר
גלידוניות של מורן לילה. צילום: דניאל לילה. סגנון: עמית פרבר

לטובת המתכון נדרשת הכנה של תערובת גלידה בטעם לבחירתכם.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחלקים בין 3 תבניות אינגליש קייק מרופדות בניילון נצמד. מקפיאים למשך לילה. מחלצים וחותכים כל משטח גלידה לרוחבו לקבלת כ-13 אצבעות ברוחב 1.5-2 ס"מ. מסדרים על מגש מרופד בנייר אפייה ושומרים במקפיא.

2

ממיסים 200 גרם שוקולד במיקרו או על בן מארי ורק אחרי שהוא נמס מערבבים לתוכו 2 כפות שמן. טובלים כל מלבן גלידה (בעזרת מזלג) בשוקולד ומניחים על מגש עם נייר אפייה. לציפוי מקצועי יותר מניחים את מלבני הגלידה על גבי רשת שמונחת על מגש ויוצקים את השוקולד מלמעלה, כך שמתקבל ציפוי מכל הצדדים למעט בתחתית. בכל מקרה מעבירים למקפיא להתייצבות.