מתכון

גלילות בשר ואגוזים – זנוד אלבנאת

פרוסות בשר מתובל עטופות בשכבה נוספת של בשר המתובל קצת אחרת ושופע בשברי פיסטוק - מעדן

2,915 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
זנוד אלבנאת- גלילות בשר ואגוזים של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
זנוד אלבנאת- גלילות בשר ואגוזים של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

מקור המנה הזו בסוריה, אבל היא כמעט נעלמה מהמטבח הלבנטיני והיום אנשים בקושי מכינים אותה. שמעתי עליה לראשונה בתוכנית רדיו של התחנה הסורית "סוריאלי" ומיהרתי להכין.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לשכבה חיצונית

לשכבה פנימית

אופן ההכנה

1

מעבדים את המרכיבים של השכבה החיצונית במעבד מזון לקרם חלק.

2

מעבדים את המרכיבים של השכבה הפנימית ללא הפיסטוקים במעבד המזון לקרם חלק. מעבירים לקערה ומערבבים עם הפיסטוקים.

3

פורשים ניילון נצמד על השיש, מורחים אותו במעט שמן זית, שמים מחצית מתערובת הבשר החיצונית ומשטחים אותה למלבן. לוקחים מחצית מהתערובת של השכבה הפנימית, מגלגלים אותה לגליל, מניחים אותו בקצה המלבן ומתחילים לגלגל בעזרת הניילון על מנת לעטוף את גליל הבשר בתערובת החיצונית וליצור גליל שהפנים שלו בצבע חום בהיר והחוץ בצבע אדום. מהדקים את הניילון כמו סוכרייה ועוטפים ברדיד אלומיניום.

4

מחממים תנור ל־160 מעלות. מניחים את הגליל בתבנית אפייה ומוסיפים מים חמים עד מחצית מגובה הגליל. מכסים ואופים כשעה, מוציאים ומעבירים למקרר.

5

פורסים את הגלילים לפרוסות. לקראת ההגשה מחממים שמן זית במחבת וצורבים את הפרוסות משני הצדדים עד שהן מזהיבות. מגישים חם.