החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב פסטו
לרוטב נענע
לחצילים
לקישוט
אופן ההכנה
מכינים רוטב פסטו
1
טוחנים במעבד מזון את כל המרכיבים לתערובת אחידה ולא נוזלית (מוסיפים מעט שמן במידת הצורך).
מכינים רוטב נענע
2
מערבבים בקערה את כל המרכיבים לתערובת אחידה.
מכינים את הגלילות
3
מחממים תנור ל־180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו קלות.
4
מניחים את פקוסות החצילים בתבנית, מברישים בשמן זית, מתבלים במלח ופלפל ואופים 15־20 דקות עד שהם מתרככים ומתחילים להזהיב.
5
יוצקים על כל פרוסת חציל כף מרוטב הפסטו וכף מגבינת לאבנה, משטחים לכל אורך החציל ומגלגלים. יוצקים מעל הגלילות את רוטב הנענע והיוגורט, מפזרים עירית ומגישים.