מתכון

גלילי חצילים עם גבינות ברוטב עגבניות

מנה מרשימה וטעימה של חציל עם תערובת גבינות, שמחמיאה לטעמיו העדינים

11,604 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2022
גלילי חצילים עם גבינות ברוטב עגבניות של מיכל חביביאן | צילום: שני בריל; כלים: הגר הירש, קדרית
גלילי חצילים עם גבינות ברוטב עגבניות של מיכל חביביאן | צילום: שני בריל; כלים: הגר הירש, קדרית

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למילוי

לרוטב

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־200 מעלות, מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומברישים אותו בשמן זית.

2

מניחים חצילים בתבנית ומברישים בשמן זית. אופים כרבע שעה להשחמה, הופכים לצד השני וממשיכים לאפות רבע שעה נוספת. מוציאים מהתנור ומצננים כ־10 דקות.

3

מערבבים בקערה שלושה סוגי גבינות ושמנת חמוצה לתערובת אחידה.

4

מערבבים בקערה נפרדת את כל מרכיבי הרוטב.

5

מניחים כפית מתערובת הגבינות בקצה פרוסת חציל ומגלגלים לגליל. ממשיכים עם יתר פרוסות החצילים והמילוי.

6

מסדרים את הגלילים בקדירה ויוצקים מעל את הרוטב. מכסים ואופים כשעתיים. מסירים את המכסה, מעלים את חום התנור ל־220 מעלות וממשיכים לאפות כרבע שעה להשחמה.