מתכון

גלילת פרג ותמרים

מנה אחרונה מנצחת שמציגה שילוב מושלם בין תמרים לפרג

7,320 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2019
גלילת פרג ותמרים של עופר גל. צילום: אייל קרן. סטיילינג: נועה קנריק
גלילת פרג ותמרים של עופר גל. צילום: אייל קרן. סטיילינג: נועה קנריק

מאחסנים את הבצק המוכן במקרר.

מתפיחים את הגלילות המוכנות חצי שעה בטמפרטורת החדר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

למלית התמרים

למלית הפרג

אופן ההכנה

לבצק

1

מחממים קלות את המים והחלב (אפשר במיקרוגל) וממסים בהם את השמרים. מערבבים במיקסר עם וו לישה את הקמח, המלח ואבקת הסוכר. חותכים את החמאה לקוביות, מוסיפים למיקסר ומעבדים עד שהחמאה משתלבת עם התערובת היבשה. מוסיפים את הביצה ותערובת השמרים ומעבדים במהירות בינונית עד קבלת בצק אחיד. שומרים במקרר עד השימוש.

למלית התמרים

2

מגלענים את התמרים, קוצצים דק מאוד ומתבלים בקינמון.

למלית הפרג

3

ממסים בסיר את החלב עם הסוכר, הסילאן והחמאה. מוסיפים את הפרג ומבשלים עד שהכל מתחבר לתערובת אחידה. מתבלים בקליפת לימון מגוררת.

הרכבת הגלילות

4

מרדדים את הבצק לריבוע בגודל 40 ס"מ. מורחים על הבצק שכבה אחידה של מילוי התמרים, ועליה מורחים שכבה אחידה של מילוי הפרג. חותכים באמצע לקבלת מלבנים בגודל 20 על 40 ס"מ. מגלגלים כל מלבן לגלילה הדוקה לאורך וחורצים בסכין פסי רוחב לעיטור.

5

מערבבים את החלמונים עם מעט מים ומברישים את הגלילות. מסדרים אותן על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. נותנים לגלילות לנוח כחצי שעה לפני האפייה בטמפרטורת החדר כך שהשמרים יתפיחו אותן מעט.

6

מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים כ-25 דקות עד שהבצק מתייצב ומקבל גוון חום זהוב.