מוציאים את הטונה מהמקרר 20 דקות לפני הצריבה ומקפידים לצרוב לא יותר מכמה שניות. צריבת יתר תגרום לטונה להתפורר.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לטחינה יפנית
לסלט עשבים
אופן ההכנה
מכינים את הטחינה היפנית
1
מעבדים את כל מרכיבי הטחינה במעבד מזון לממרח סמיך ואחיד ושומרים בצד. הטחינה יכולה להישמר במקרר עד שבוע.
מכינים את סלט העשבים
2
מערבבים את עשבי התיבול והשקדים עם מיץ לימון ומלח.
צורבים את הטונה
3
מפזרים מעל הטונה את הטוגרשי, ממליחים ומפלפלים את הטונה. מלהיטים מחבת ברזל עם תחתית עבה על אש גדולה וצורבים את הטונה 20 שניות מכל צד. הטונה צריכה להישאר נאה ולהיצרב מעט במעטפת. פורסים לפרוסות בעובי 3 מ"מ.
4
חוצים את הבגט לאורך, מורחים כל חצי בממרח לימון כבוש וכמה כמות טחינה יפנית (את היתר אפשר לשמור במקרר), מסדרים מעל פרוסות תפוחי אדמה וביצים קשות ומניחים מעל פרוסות טונה וסלט עשבי תיבול.