שימו לב – יש להקפיא את הענבים לילה מראש.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקרוטונים
לגספצ'ו
להגשה
אופן ההכנה
1
מקפיאים את הענבים למשך לילה.
מכינים קרוטונים
2
מחממים תנור ל- 160 מעלות. מערבבים לחם, שמן זית, זעתר ומלח בקערה. מפזרים את הלחם בתבנית מרופדת בנייר אפייה וקולים כ- 12 דקות עד שהוא זהוב.
3
קולים חצילים על להבה גלויה עד שהקליפה משחירה ובשר החצילים רך לגמרי. מעבירים למסננת להגרת נוזלים ולצינון. מקלפים את החצילים ומניחים במסננת במקרר לשעה לפחות.
4
טוחנים במעבד מזון את בשר החצילים עם שאר חומרי הגספצ'ו עד לקבלת תערובת חלקה.
5
מסננים את התערובת דרך מסננת דקה כדי להיפטר מקליפות וגרעינים. מעבירים את הגספצ'ו למקרר לשעה לפחות.
6
מוזגים את הגספצ'ו לכלי הגשה. יוצקים מעל כל מנה כף יוגורט ומסדרים מעט פיסטוקים, 5-4 ענבים קפואים, 3-2 קרוטונים, כמה עלי זעתר ומעט קליפת לימון.