מתכון

גספצ'ו חצילים קלויים, יוגורט וענבים קפואים

מרק קר קיצי עם טעמים מקוריים, שיכול לשמש מנת פתיחה במקום החציל בטחינה המוכר

3,892 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
גספצ'ו חצילים קלויים, יוגורט וענבים קפואים של סבינה ולדמן . צילום: שרית גופן . סגנון: ענת לבל
גספצ'ו חצילים קלויים, יוגורט וענבים קפואים של סבינה ולדמן . צילום: שרית גופן . סגנון: ענת לבל

שימו לב – יש להקפיא את הענבים לילה מראש.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקרוטונים

לגספצ'ו

להגשה

אופן ההכנה

1

מקפיאים את הענבים למשך לילה.

מכינים קרוטונים

2

מחממים תנור ל- 160 מעלות. מערבבים לחם, שמן זית, זעתר ומלח בקערה. מפזרים את הלחם בתבנית מרופדת בנייר אפייה וקולים כ- 12 דקות עד שהוא זהוב.

3

קולים חצילים על להבה גלויה עד שהקליפה משחירה ובשר החצילים רך לגמרי. מעבירים למסננת להגרת נוזלים ולצינון. מקלפים את החצילים ומניחים במסננת במקרר לשעה לפחות.

4

טוחנים במעבד מזון את בשר החצילים עם שאר חומרי הגספצ'ו עד לקבלת תערובת חלקה.

5

מסננים את התערובת דרך מסננת דקה כדי להיפטר מקליפות וגרעינים. מעבירים את הגספצ'ו למקרר לשעה לפחות.

6

מוזגים את הגספצ'ו לכלי הגשה. יוצקים מעל כל מנה כף יוגורט ומסדרים מעט פיסטוקים, 5-4 ענבים קפואים, 3-2 קרוטונים, כמה עלי זעתר ומעט קליפת לימון.