מתכון

גספצ'ו סלק עם גרניטה תפוגזר

כאן המרק הספרדי פוגש את מרק הבורשט הרוסי והתוצאה מרעננת במיוחד. הגרניטה מוסיפה מרקם גס ופירותי

1,658 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
גספצ'ו סלק עם גרניטה תפוגזר של סבינה ולדמן . צילום: שרית גופן . סגנון: ענת לבל
גספצ'ו סלק עם גרניטה תפוגזר של סבינה ולדמן . צילום: שרית גופן . סגנון: ענת לבל

אפשר להכינן את הגרניטה גם מגזר בלבד, מתפוחי עץ או מפירות יער.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לגרניטה

לגספצ'ו

אופן ההכנה

1

מערבבים מיץ תפוז-גזר וקליפת תפוז, יוצקים לתבנית קרח ומקפיאים.

2

מערבבים את חומרי הגספצ'ו מלבד הרוויון בקערה, מכסים ומשרים לילה במקרר.

3

טוחנים את החומרים שהושרו במעבד מזון עם הרוויון עד לקבלת תערובת חלקה.

4

מסננים את התערובת דרך מסננת דקה כדי להיפטר מקליפות וגרעינים. מעבירים את הגספצ'ו למקרר לשעה לפחות.

5

מערבבים את הגספצ'ו, טועמים ומתקנים תיבול. מוזגים לכלי הגשה.

6

מחלצים את המיץ הקפוא מתבנית הקרח, קוצצים דק בעזרת סכין לקבלת שבבים ומפזרים על הגספצ'ו.