היחס בין חומרי הגספצ'ו חיוני לאיזון הטעמים ולמרקם הסופי ולכן חשוב לדייק בכמויות, ומסיבה זו הירקות מצוינים בדרך כלל בכוסות ולא ביחידות.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לגספצ'ו
לסלט עגבניות
אופן ההכנה
1
מערבבים את חומרי הגספצ'ו, מכסים ומשרים לילה במקרר.
2
טוחנים במעבד מזון את החומרים שהושרו עד לקבלת תערובת חלקה.
3
מסננים את התערובת דרך מסננת דקה כדי להיפטר מקליפות וגרעינים. מעבירים את הגספצ'ו למקרר לשעה לפחות.
4
מערבבים את חומרי הסלט בקערה ומתקנים תיבול.
5
מערבבים את הגספצ'ו, טועמים ומתקנים תיבול. מוזגים לכלי הגשה ומסדרים מעל את סלט העגבניות.