מתכון

גפילטע פיש

כדאי להחליף את הקרפיון המסורתי בדגים אחרים עסיסיים ועדינים ממנו. אני אוהב לשלב בין סלמון למוסר ים

24,319 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2019
גפילטע פיש של שף אבי ביטון. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו
גפילטע פיש של שף אבי ביטון. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציר

לקציצות

אופן ההכנה

1

שמים בסיר גזרים, סלרי, עלה דפנה ואדרות דגים. מוסיפים מים, סוכר ומלח, מרתיחים, מקטינים את האש, מכסים ומבשלים כשעה וחצי. מסננים את הציר ושומרים את הגזרים בצד.

2

טוחנים את הדגים, הבצלים הטריים, הבצל המטוגן והביצים הקשות במטחנת בשר או במעבד מזון עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים סוכר, מלח ופלפל, קמח מצה וביצים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. משהים כחצי שעה בטמפרטורת החדר.

3

בעזרת ידיים רטובות יוצרים מהתערובת קציצות קטנות ומניחים בעדינות בסיר רחב. מוזגים את הציר מעל ומבשלים על אש קטנה כ־40 דקות.

4

מעבירים בזהירות את הגפילטע פיש לצלחת הגשה, מסננים את נוזלי הבישול, מחזירים לסיר, מרתיחים ומבשלים על אש גדולה עד שהם מצטמצמים לכ־2 כוסות. יוצקים את הנוזלים על הגפילטע פיש, פורסים את הגזר ומסדרים מעל. מעבירים למקרר ל־4 שעות לפחות.