מסודרים

הסדר של אבי ביטון - בלי לשבור חסכונות

אבי ביטון בונה תפריט שפוי לליל הסדר עם כל המאסטים
גפילטע פיש של שף אבי ביטון. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו
גפילטע פיש של שף אבי ביטון. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו
מרץ 2019

טיפים לאירוח קל

  1. כדי שגם אתם תוכלו לשבת בנחת סביב השולחן וליהנות עם האורחים, מומלץ להרכיב תפריט שרובו מוכן מראש, כזה שמכיל תבשילי בשר עם רוטב וסלטים שיכולים לעמוד זמן מה בלי שיגירו נוזלים וייהרסו. כדאי למשל להימנע מהכנת רוסטביף, מנה שדורשת הרבה עבודה בזמן הארוחה ואם תכינו אותה מראש היא תצא יבשה מדי.
  2. טעות נפוצה בחישוב המנות העיקריות היא לשכוח לשקלל בפנים גם את הראשונות והקינוחים ולקנות הרבה יותר מדי. אם מארחים עשרה אנשים צריך להכין (כולל רזרבות) מקסימום 3 ק"ג מנות עיקריות.
  3. חשוב לעיין ברשימת האורחים ולאזן לפיה את התפריט כדי שלכולם יהיה מה לאכול. תמיד יש אורח שלא משוגע על דגים, אחד טבעוני או ילד בררן. לכן לא מומלץ להסתפק בנתח בשר אחד לכל השולחן, ולאזן במנות שיענו על עוד צרכים.  מנת עוף למשל היא אופציה טובה לילדים והיא גם נגישה ולא יקרה מדי.

סלט מנגולד חם עם טחינה ופיסטוקים קלויים של שף אבי ביטון. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו
סלט מנגולד חם עם טחינה ופיסטוקים קלויים של שף אבי ביטון. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו

מנגולד חם עם טחינה ופיסטוקים קלויים

תוספת חמה שמתאימה מאוד למנות דגים, עוף או בשר. אפשר להחליף את הטחינה ביוגורט חמצמץ למתכון המלא
קציצות עגל בפול ולימונים כבושים של שף אבי ביטון. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו
קציצות עגל בפול ולימונים כבושים של שף אבי ביטון. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו

קציצות עגל בפול ולימונים כבושים

5 דירוגים
מכמות בשר לא גדולה יוצאות הרבה קציצות. אפשר להכין יום-יומיים קודם, לשמור במקרר ולחמם לפני ההגשה למתכון המלא