מתכון

גריסיני שומר

מקלות גריסיני מתובלים בטעם האניסי של השומר ובחריפות העדינה של הזעתר. נשנוש מצוין לכל עת ופתיח פריך לארוחה

10,409 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
גריסיני שומר של רינת צדוק. צילום: חיים יוסף
גריסיני שומר של רינת צדוק. צילום: חיים יוסף

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציפוי

אופן ההכנה

1

מערבבים את מרכיבי הציפוי.

2

מערבבים מים ושמרים בקערה. מוסיפים קמח, דבש, מלח ושמן זית ולשים עד לקבלת בצק רך ואחיד. מניחים בקערה מקומחת קלות, מכסים במגבת ומתפיחים כ־40 דקות.

3

מחממים תנור ל־170 מעלות. מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח, חותכים לרצועות דקות, מפזרים את הציפוי ומגלגלים כל רצועה לנקניקים ארוכים. אופים 15־20 דקות עד שהגריסיני מתייבשים ומזהיבים.