מתכון

גרניטת מיץ ירוק עם ערק ושקדים

מה זה ירוק, מרענן ואלכוהולי? גלסייר אדם זיו מלמד איך להפוך מלפפון וסלרי לגרניטה מנצחת

903 בשלנים התעניינו במתכון זה
גרניטת מיץ ירוק עם ערק שקדים של אדם זיו. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: אינה גוטמן
גרניטת מיץ ירוק עם ערק שקדים של אדם זיו. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: אינה גוטמן

להבדיל מגלידה וסורבה, בגרניטה יש קצת חופש לשחק עם הכמויות של המתכון מכיוון שאנחנו לא מכוונים להגלדה אלא למקפא שיהיה ניתן לגרד.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים מים בסיר על אש קטנה.

2

מערבבים בקערה סוכר ואבקת הגלוקוז עד לקבלת אבקה אחידה.

3

Ž כשהמים חמימים (אם יש לכם מדחום בישול - 45 מעלות) מוסיפים את תוכן הקערה למים ומערבבים במשך 20 שניות בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת תערובת נוזלית אחידה. משאירים את הסיר על אש קטנה מאוד.

4

 מגדילים מעט את האש ומביאים את הנוזל לטמפ' גבוהה אך לא לרתיחה (84 מעלות) תוך כדי ערבוב. מסירים מהאש.

5

 מעבירים את הנוזל למקרר לכ־4 שעות או עד שהוא קר (אפשר לקצר את הקירור בעזרת העברת הנוזל לכלי והנחה בתוך שמפניירה עם קוביות קרח).

6

בינתיים סוחטים במכונה של מיצים קשים מלפפונים וסלרי. אם אין מכונה כזו ניתן לקצוץ אותם לחתיכות קטנות ולטחון עם חלק מהסירופ בעזרת בלנדר מוט ולסנן.

7

כשהסירופ קר מוסיפים את שאר המרכיבים וטוחנים בבלנדר מוט עד לקבלת תערובת אחידה.

8

יוצקים את הנוזל לקופסה עם שטח פנים כמה שיותר גדול (אפשר גם שקית כמו במתכוני הגלידה) ומעבירים למקפיא. מניחים במקפיא גם כלים להגשה.