להבדיל מגלידה וסורבה, בגרניטה יש קצת חופש לשחק עם הכמויות של המתכון מכיוון שאנחנו לא מכוונים להגלדה אלא למקפא שיהיה ניתן לגרד.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים מים בסיר על אש קטנה.
2
מערבבים בקערה סוכר ואבקת הגלוקוז עד לקבלת אבקה אחידה.
3
כשהמים חמימים (אם יש לכם מדחום בישול - 45 מעלות) מוסיפים את תוכן הקערה למים ומערבבים במשך 20 שניות בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת תערובת נוזלית אחידה. משאירים את הסיר על אש קטנה מאוד.
4
מגדילים מעט את האש ומביאים את הנוזל לטמפ' גבוהה אך לא לרתיחה (84 מעלות) תוך כדי ערבוב. מסירים מהאש.
5
מעבירים את הנוזל למקרר לכ־4 שעות או עד שהוא קר (אפשר לקצר את הקירור בעזרת העברת הנוזל לכלי והנחה בתוך שמפניירה עם קוביות קרח).
6
בינתיים סוחטים במכונה של מיצים קשים מלפפונים וסלרי. אם אין מכונה כזו ניתן לקצוץ אותם לחתיכות קטנות ולטחון עם חלק מהסירופ בעזרת בלנדר מוט ולסנן.
7
כשהסירופ קר מוסיפים את שאר המרכיבים וטוחנים בבלנדר מוט עד לקבלת תערובת אחידה.
8
יוצקים את הנוזל לקופסה עם שטח פנים כמה שיותר גדול (אפשר גם שקית כמו במתכוני הגלידה) ומעבירים למקפיא. מניחים במקפיא גם כלים להגשה.