מתכון

גרסיני שוקולד

מהילדות אני מכורה לבייגלה עם שוקולד. זה שילוב שלא נמאס לי ממנו אף פעם

9,392 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2020
גרסיני שוקולד של אנה שפירו | צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע
גרסיני שוקולד של אנה שפירו | צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

הנה גרסת הקונדיטוריה האנינה לסטייה הקולינרית הקטנה שלי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציפוי שוקולד

אופן ההכנה

מכינים את הבצק ומתפיחים

1

מחממים חלב וחמאה על להבה נמוכה עד שהחלב פושר והחמאה נמסה. מסירים מהכיריים, מוסיפים שמרים (לחלב פושר ולא חם) ומערבבים היטב.

2

שמים קמח, מלח וסוכר בקערת מיקסר עם וו לישה. יוצקים את תערובת החלב ולשים 7-5 דקות עד לקבלת בצק אחיד וחלק.

3

עוטפים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומתפיחים כ-30 דקות עד להכפלת הנפח.

4

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מעצבים את הגריסיני ואופים

5

מעבירים את הבצק למשטח עבודה (אין צורך לקמח). מחלקים אותו ל-30 כדורים במשקל כ-20 גרם כל אחד ומגלגלים אותם בעזרת הידיים לנחשים באורך כ-20 ס”מ. מסדרים בתבנית במרווחים של ½1 ס”מ.

6

אופים כ-15 דקות עד שהגריסיני יבשים ומזהיבים. מצננים.

מכינים ציפוי ומצפים

7

ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על בן מארי ומערבבים היטב.

8

טובלים את הגריסיני עד מחצית גובהם בשוקולד המומס ומניחים בכוס כשהחלק הלא מצופה פונה מטה. מפזרים מלח על השוקולד לפי הטעם. אחרי שהשוקולד על הגריסיני מתייבש לחלוטין אפשר לאחסן בשכבה אחת בקופסה אטומה.