מתכון

גרעיני כוסמין קלויים

גרעינים מתפצפצים עם טעם מתקתק שמהדהד קצת טעמי פופקורן

3,871 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
גרעיני כוסמין קלויים של רינת צדוק. צילום: שני בריל
גרעיני כוסמין קלויים של רינת צדוק. צילום: שני בריל

אידיאלי כנשנוש מול הטלוויזיה או כתוספת פריכה לסלטים, קערות גרנולה, ממרחי קטניות או מסבחת כוסמין.

מסבחה גרעיני כוסמין ושורשים צלויים

צנצנת בנפח של 250 מ”ל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

משרים גרגרי כוסמין בשפע מים 12 שעות (מחוץ למקרר).

2

מחממים תנור ל־170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

3

מסננים גרעיני כוסמין ממי ההשריה. מעבירים לסיר בינוני, מוסיפים מים לכיסוי ועוד כ־3 ס”מ מעל. מבשלים חצי שעה (ללא כיסוי) על להבה בינונית עד שהגרעינים נגיסים אך לא מתפרקים. מסננים ושוטפים במים קרים (לעצירת הבישול). מייבשים על מגבת ומעבירים לתבנית.

4

יוצקים מעל הגרעינים שמן זית, מוסיפים מלח ומערבבים. מכניסים לתנור ואופים כ־15 דקות עד שהגרעינים מתייבשים והופכים פריכים. כל 5 דקות פותחים את דלת התנור ומערבבים כדי להבטיח שהאפייה אחידה.