מתכון

מסבחה גרעיני כוסמין ושורשים צלויים

המסבחה הזאת נטולת קטניות. היא עשויה מגרעיני כוסמין מבושלים בחלב שקדים ולכן קלה, אוורירית ונעימה בהרבה לבטן

2,904 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
מסבחה גרעיני כוסמין ושורשים צלויים של רינת צדוק. צילום: שני בריל
מסבחה גרעיני כוסמין ושורשים צלויים של רינת צדוק. צילום: שני בריל

אני מגישה אותה עם שורשים צלויים וגרעיני כוסמין קלויים ופריכים שיש להם טעם שמזכיר קצת פופקורן (ראו מתכון). גם הם דורשים השריה מוקדמת לכן כדאי להשרות אותם מראש יחד גרעיני הכוסמין עבור המסבחה.

לגרעיני כוסמין קלויים

שימו לב: 12 שעות השרייה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למסבחה

לירקות שורש צלויים

להגשה

אופן ההכנה

מכינים מסבחה

1

מסננים גרעיני כוסמין ממי ההשריה. מעבירים לסיר בינוני, מוסיפים מים לכיסוי ועוד כ־3 ס"מ מעל. מבשלים חצי שעה מעל להבה בינונית (ללא כיסוי) עד שהגרעינים נגיסים אך אינם מתפרקים. מסננים ושוטפים במים קרים (לעצירת הבישול).

2

מחזירים את גרעיני הכוסמין המבושלים לסיר, מוסיפים חלב שקדים, מלח ופלפל שחור גרוס, מבשלים על אש בינונית עד לרתיחה. מסירים מהאש ומצננים כ־15 דקות

3

מעבירים את תכולת הסיר למעבד מזון וטוחנים בפולסים לקרם גס. אם הקרם יבש מעט מוסיפים 2־3 כפות מים רותחים.

צולים ירקות שורש

4

מחממים תנור ל־220 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מניחים את כל השורשים בתבנית, יוצקים מעליהם מעט שמן זית ומפזרים מלח ופלפל שחור גרוס. מעבירים את התבנית לתנור וצולים 15־20 דקות עד שהירקות מזהיבים.

 מרכיבים ומגישים

5

מסדרים את הקרם בצלחות אישיות או בצלחת מרכזית. מניחים מעליו ירקות צלויים, יוצקים שמן זית או צ'ילי ומפזרים מעט גרעיני כוסמין קלויים.