אני מגישה אותה עם שורשים צלויים וגרעיני כוסמין קלויים ופריכים שיש להם טעם שמזכיר קצת פופקורן (ראו מתכון). גם הם דורשים השריה מוקדמת לכן כדאי להשרות אותם מראש יחד גרעיני הכוסמין עבור המסבחה.
שימו לב: 12 שעות השרייה
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למסבחה
לירקות שורש צלויים
להגשה
אופן ההכנה
מכינים מסבחה
1
מסננים גרעיני כוסמין ממי ההשריה. מעבירים לסיר בינוני, מוסיפים מים לכיסוי ועוד כ־3 ס"מ מעל. מבשלים חצי שעה מעל להבה בינונית (ללא כיסוי) עד שהגרעינים נגיסים אך אינם מתפרקים. מסננים ושוטפים במים קרים (לעצירת הבישול).
2
מחזירים את גרעיני הכוסמין המבושלים לסיר, מוסיפים חלב שקדים, מלח ופלפל שחור גרוס, מבשלים על אש בינונית עד לרתיחה. מסירים מהאש ומצננים כ־15 דקות
3
מעבירים את תכולת הסיר למעבד מזון וטוחנים בפולסים לקרם גס. אם הקרם יבש מעט מוסיפים 2־3 כפות מים רותחים.
צולים ירקות שורש
4
מחממים תנור ל־220 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מניחים את כל השורשים בתבנית, יוצקים מעליהם מעט שמן זית ומפזרים מלח ופלפל שחור גרוס. מעבירים את התבנית לתנור וצולים 15־20 דקות עד שהירקות מזהיבים.
מרכיבים ומגישים
5
מסדרים את הקרם בצלחות אישיות או בצלחת מרכזית. מניחים מעליו ירקות צלויים, יוצקים שמן זית או צ'ילי ומפזרים מעט גרעיני כוסמין קלויים.