מתכון

דגיגונים מטוגנים בים של עגבניות

מנה קיצית עונתית בהשראת הטברנות של המטבח היווני

17,865 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2020
דגיגונים מטוגנים בים של עגבניות של מיכל חביביאן. צילום: דניאל שכטר, סגנון: דיאנה לינדר, כלים: סטודיו 1220
דגיגונים מטוגנים בים של עגבניות של מיכל חביביאן. צילום: דניאל שכטר, סגנון: דיאנה לינדר, כלים: סטודיו 1220

חיבור של עגבניות, צלפים, פלפל חריף, נענע, אבטיח, פטה ודגים מטוגנים שנאכלים בשלמותם – זה הכי קרוב ליוון שנגיע הקיץ, והשילוב הכי עונתי שאני יכולה להעלות על הדעת. עם כיכר לחם בצד, הסלט הזה יכול להפוך לארוחה שלמה. כדאי להשתמש בקמח עדשים לקימוח הדגים – הוא מעניק להם אקסטרה פריכות. אם אין לכם את כל מרכיבי הסלט, אל תחששו לוותר או להחליף את עשבי התיבול או הירוקים במה שיש בבית.

במתכון זה רצוי להשתמש בכבושים ביתיים:

קליפות אבטיח כבושות – ראו מתכון

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לדגים המטוגנים

לסלט

אופן ההכנה

מכינים דגים

1

מחממים שמן לטיגון עמוק במחבת רחבה עם שוליים בינוניים - מכניסים כף עץ לשמן, אם השמן מבעבע סביבה בעדינות הוא חם דיו, אם לא - ממשיכים לחמם. מצפים דגים בקמח עדשים ומנערים עודפי קמח. מעבירים לשמן החם ומטגנים כ־ 10 דקות עד שהדגים מקבלים צבע זהוב עמוק. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

מכינים סלט ומגישים

2

מערבבים בקערה את כל חומרי הסלט. מניחים עליו את הדגים החמים ומגישים מיד.