דגי הפורל זקוקים למעט מאוד התעסקות – הלימון, הזעתר והשום מעניקים להם ארומה והמון טעמים, ואשכולות עגבניות שרי עסיסיות מוסיפים צבע.
כדאי לדעת את הדגים צלינו ברוסטר יציקה אובלי בגודל 23*42 ס"מ. הרוסטר עשוי מיציקת אלומיניום המבטיחה פיזור אחיד של החום, עם ציפוי Non Stick איכותי בגימור דמוי שיש המונע את הידבקות המזון. לרוסטר רשת צלייה מנירוסטה המפרידה את נוזלי הצלייה מחומר הגלם, כך שהצלייה אחידה והדגים מתקבלים פריכים במיוחד. המכסה הוא מכסה חסין חום המתאים לשימוש בתנור ולכל סוגי הכיריים ומצוייד בכפתור ארומה – תוסף המאפשר הוספת הדרגתית של נוזלים השומרת על עסיסיות המנה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל־160 מעלות.
2
מערבבים בקערית מיץ לימון, שום, שמן זית וחופן עלי זעתר לתערובת אחידה.
3
חורצים 2־3 חתכים אנכיים בדגים מבלי להגיע לעצם ומורחים בתערובת הלימון ושמן הזית. מתבלים בנדיבות במלח ופלפל שחור.
4
מסדרים את הדגים על הרשת בתבנית צלייה, מניחים 3 פרוסות לימון על החתכים ואת יתר הפרוסות וענפי הזעתר בחלל הבטן. מניחים ליד הדגים אשכולות עגבניות, מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל וצולים כ־25 דקות, עד שהדגים מזהיבים והעגבניות מתכווצות.