אמנם שמה הרשמי של המנה בתפריט הוא "דג במיסו", אבל תמיד מכינים אותה רק עם סלמון, שהוא שמנוני דיו לעמוד בכבוד מול המיסו עז הטעמים. בהכנתה יש שלושה פטנטים, שהופכים אותה להצלחה בטוחה. הראשון הוא המרינדה הנפלאה, שמכינים בכמות גדולה וחלק ממנה משמש בהמשך גם כרוטב המוגש לצד המנה; השני הוא האידוי, שמבטיח דג במרקם עסיסי במיוחד; והפטנט השלישי – הטאץ' האחרון של הגריל, שהופך את הסלמון לשזוף ומעורר תיאבון. מגישים עם אורז לבן מאודה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למרינדה
אופן ההכנה
1
מערבבים היטב את חומרי המרינדה עד להמסה מלאה של הסוכר. שומרים רבע מהכמות בצד.
2
משרים את הדג במרינדה ומעבירים לכשעה למקרר (אם יש צורך, חותכים לנתחים גדולים שיתאימו לכלי).
3
חותכים את הדג למנות של 200 גרם ומניחים כמה נתחים בכל פעם בסלסילת אידוי מעל סיר גדול של מים רותחים. מאדים במחזורים 20-15 דקות עד שהדג מוכן אבל עדיין מאוד עסיסי. מצננים.
4
לפני ההגשה מחממים היטב מחבת גריל ומשמנים אותה מעט. צורבים את הדג משני הצדדים ומעבירים לצלחת. יוצקים על הדג מעט מהרוטב ששמרנו ומגישים עם אורז.