מתכון

דג ים פרוס עם סלק שרוף, צנוניות ושמן צ’ילי והל

עיקר המאמץ הוא בהכנת הסלקים, אבל זה משתלם כי טעמם האדמתי משתלב נהדר עם הדג הנא והתיבול החריף של צ’ילי והל

5,026 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2020
דג ים פרוס עם סלק שרוף, צנוניות ושמן צ’ילי והל של רועי ענתבי. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
דג ים פרוס עם סלק שרוף, צנוניות ושמן צ’ילי והל של רועי ענתבי. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

לגרסה טבעונית: מחליפים את פיסות הדג בפרחי כרובית קטנים (לא מבושלים).

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למחית צ'ילי והל

להגשה

אופן ההכנה

1

עוטפים את הסלקים ברדיד אלומיניום, זורקים לגחלים לוחשות ונותנים להם להתרכך כשעתיים בערך. לחילופין אופים את הסלקים העטופים ב-180 מעלות כשעתיים.

2

מצננים, קולפים את הסלקים ומגררים אותם דק על פומפייה. מניחים במסננת כדי להוציא את הנוזלים המיותרים.

3

מערבבים את חומרי מחית התיבול.

להגשה

4

מסדרים שכבה דקה של סלק מגורר על צלחת, מניחים עליו פרוסות דג ומברישים במחית צ’ילי והל. מפזרים צנוניות ומתבלים בשמן זית, מיץ לימון ומעט מלח. לבסוף מקשטים בעלי ראשד.