הייחוד של הכבישה כאן הוא בתערובת תבלינים וקליפות הדר (לימון או תפוז) שמוסיפים לדג ניחוחות עדינים וגוני טעם מרומזים. אתם יכולים לשחק עם התבלינים: להוסיף זרעי חרדל שיתנו קיק חריף או הל שייקח את הדג לכיוון ים תיכוני מובהק וקצת חורפי.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לסלט
אופן ההכנה
1
מערבבים מלח, סוכר, תבלינים וקליפת לימון. מרפדים קופסה בתערובת המלח בגובה ס"מ. מניחים מעל את הדג ומכסים בשאר תערובת המלח. סוגרים את הקופסה ומעבירים למקרר ל־3 עד 10 שעות. מוציאים את הדג מהמלח, מנערים ונפטרים משאריות מלח, מנגבים במגבות נייר ופורסים דק. מעבירים את הפרוסות לקופסה נקייה וממלאים בתערובת של 50 אחוז שמן זית ו־50 אחוז שמן קנולה לכיסוי הדג ועוד כס"מ מעליו.
מכינים סלט
2
10 דקות לפני ההגשה מערבבים את כל חומרי הסלט ומשהים בצד כדי שהשומר ייכבש ויתרכך מעט. מעבירים את הסלט לצלחת הגשהֿ מניחים מעל פרוסות דג ומגישים כמו שהוא או על ברוסקטה דקה.