מתכון

דג מרוקאי במשמשים

שילוב משמש הוא פטנט שעוזר להקליל מנות מלוחות ולהפוך אותן לקיציות. כאן הדג המרוקאי מקבל טעמי פרי וחמיצות עדינה

11,103 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2019
דג מרוקאי במשמשים של רינת צדוק. צילום: שני בריל
דג מרוקאי במשמשים של רינת צדוק. צילום: שני בריל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים שמן זית בסיר רחב ונמוך, מוסיפים פלפלים - גם שושקה וגם צ'ילי (בשלמותם) ומקפיצים על אש גדולה 2־3 דקות עד שהם מתרככים ומשחימים מעט.

2

מוסיפים שיני שום שלמות, מסדרים את חצאי המשמשים בסיר ומניחים מעל את הדגים. מערבבים מלח, פלפל שחור, פפריקה גרוסה ומים בקערית ויוצקים על הדגים.

3

מפזרים כוסברה ומכסים את הסיר. מנערים מצד לצד לפיזור אחיד של התבלינים והכוסברה. מבשלים כ־12 דקות על אש בינונית־גדולה עד שהדגים מלבינים. מגישים עם חלה.