הטיפ המושלם למנה מושלמת:
כשצורבים דג מומלץ להשתמש במחבת נון סטיק. הרגע הנכון להנחת הדג במחבת החמה הוא כאשר עולה מעט עשן מהשמן שבו צורבים את הדג.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לגרטן
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל־150 מעלות.
2
מרתיחים ברי, שום ושמנת בסיר קטן תוך כדי טריפה עד להטמעת הברי בשמנת.
3
יוצקים מעט מרוטב הברי לתבנית אינגליש קייק, מסדרים מעל את תפוחי האדמה בשכבה אחידה, מפזרים מעל מעט פרמזן, גאודה וטרגון, מתבלים במלח ופלפל ויוצקים שכבה נוספת של רוטב הברי. חוזרים על פעולה עד שתפוחי האדמה נגמרים. אופים כ־45 דקות עד הזהבה.
4
מחממים מחבת על אש גדולה. יוצקים שמן זית, מניחים את הדג על הצד של העור ומטגנים כ־3 דקות. הופכים וצורבים עוד כדקה. מגישים את הדג עם הגרטן.