החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מערבבים את חומרי הבצק במיקסר כ-8 דקות עד לקבלת בצק חלק ורך. מכסים ומתפיחים כחצי שעה או עד להכפלת הנפח.
2
לשים מעט את הבצק ומרדדים לעלה בעובי 2 ס”מ. קורצים 10 עיגולים בקוטר 12-10 ס”מ. במרכז כל עיגול קורצים עיגול פנימי בקוטר 4-3 ס”מ. מתפיחים עוד 20 דקות, עד שהבצק תופח ומתעגל. אם רוצים, אפשר ללוש את שאריות הבצק ולהכין מהן דונאטס נוספות.
3
מחממים תנור ל-180 מעלות.
4
אופים את הדונאטס כ-20 דקות או עד שמזהיב. מצננים ומצפים לפני ההגשה.
• מטגנים את הדונאטס בשמן עמוק.
• מברישים את הדונאטס המוכנות בחמאה מומסת ומפזרים סוכר מתובל בקינמון.
כמו בתמונה: אייסינג
רוצים ציפוי לבן וחגיגי לדונאטס? מערבבים 1/2 חלבון עם 150 גרם אבקת סוכר עד לקבלת תערובת סמיכה ומורחים אחרי האפייה. אם רוצים לצבוע את התערובת, מוסיפים מעט צבע מאכל.