מתכון

דונאטס אפויים עם גלייז לימון ופרג

האפייה מאפשרת להכין את הדונאטס בקלות ומרחיבה את המגוון שכן כמעט כל בצק יתאים: מבצק שמרים ועד בלילת עוגה בחושה

6,555 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2019
דונאטס אפויים עם גלייז לימון ופרג של ליאור משיח. צילום: טל סיון; ציפורן. סטיילינג: דיאנה לינדר
דונאטס אפויים עם גלייז לימון ופרג של ליאור משיח. צילום: טל סיון; ציפורן. סטיילינג: דיאנה לינדר

אני מאוד אוהבת דונאטס אפויים. מברישים בשמן זית לפני האפייה וכך מתקבל אפקט דמוי טיגון.

בצק פיצה בסיסי לקינוחים

שימו לב: זמן ההכנה לא כולל זמן הכנת הבצק.

מתכון בונוס: משאריות הבצק (עיגולי הבצק שנותרו מיצירת החורים בדונאטס) מכינים Donuts Holes – מניחים את עיגולי הבצק הקטנים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים 10 דקות בטמפרטורה של 180 מעלות (אפשר לאפות מתחת לדונאטס ב־10 דקות האפייה האחרונות). מוציאים מהתנור, מצננים ומפזרים מעל אבקת סוכר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לגלייז

להגשה

אופן ההכנה

1

משמנים תבנית שקעים ייעודית לדונאטס. מרדדים את בצק הפיצה על משטח מקומח קלות ליריעה בעובי 1 ס"מ. חותכים עיגולים בעזרת קורצן קצת יותר קטן מקוטר השקעים בתבנית הדונאטס. חותכים החוצה את החלק הפנימי של כל עיגול בצק בעזרת חותכן עגול קטן או בעזרת חלקו הרחב של צנתר.

2

מניחים את עיגולי הבצק בשקעי הדונאטס ומניחים לתפוח כשעה. אם רוצים שומרים את עיגולי הבצק הקטנים ומכינים מהם חטיפים קטנים (ראו מתכון בונוס).

3

מחממים תנור ל־180 מעלות. מברישים את פני הדונאטס בשמן זית ואופים כ־18 דקות עד שהדונאטס תפוחים וזהובים. מוציאים מהתנור ומניחים לדונאטס להתקרר.

מכינים גלייז

4

ממיסים חמאה ומסירים מהאש. מוסיפים תוך כדי ערבוב מיץ לימון ואבקת סוכר. כשהדונאטס מתקררים יוצקים עליהם את הגלייז בנדיבות או טובלים אותם בו. מפזרים מעל פרג לפי הטעם.