אני מאוד אוהבת דונאטס אפויים. מברישים בשמן זית לפני האפייה וכך מתקבל אפקט דמוי טיגון.
שימו לב: זמן ההכנה לא כולל זמן הכנת הבצק.
מתכון בונוס: משאריות הבצק (עיגולי הבצק שנותרו מיצירת החורים בדונאטס) מכינים Donuts Holes – מניחים את עיגולי הבצק הקטנים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים 10 דקות בטמפרטורה של 180 מעלות (אפשר לאפות מתחת לדונאטס ב־10 דקות האפייה האחרונות). מוציאים מהתנור, מצננים ומפזרים מעל אבקת סוכר.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לגלייז
להגשה
אופן ההכנה
1
משמנים תבנית שקעים ייעודית לדונאטס. מרדדים את בצק הפיצה על משטח מקומח קלות ליריעה בעובי 1 ס"מ. חותכים עיגולים בעזרת קורצן קצת יותר קטן מקוטר השקעים בתבנית הדונאטס. חותכים החוצה את החלק הפנימי של כל עיגול בצק בעזרת חותכן עגול קטן או בעזרת חלקו הרחב של צנתר.
2
מניחים את עיגולי הבצק בשקעי הדונאטס ומניחים לתפוח כשעה. אם רוצים שומרים את עיגולי הבצק הקטנים ומכינים מהם חטיפים קטנים (ראו מתכון בונוס).
3
מחממים תנור ל־180 מעלות. מברישים את פני הדונאטס בשמן זית ואופים כ־18 דקות עד שהדונאטס תפוחים וזהובים. מוציאים מהתנור ומניחים לדונאטס להתקרר.
מכינים גלייז
4
ממיסים חמאה ומסירים מהאש. מוסיפים תוך כדי ערבוב מיץ לימון ואבקת סוכר. כשהדונאטס מתקררים יוצקים עליהם את הגלייז בנדיבות או טובלים אותם בו. מפזרים מעל פרג לפי הטעם.