מתכון

דונר פרגית

אחרי השריה של לילה במרינדת יוגורט הבשר מתקבל רך ועדין מאוד

11,798 בשלנים התעניינו במתכון זה
דונר פרגית. צילום: shutterstock
דונר פרגית. צילום: shutterstock

שימו לב לטוויסט: את המרינדה מולי ואריק ממליחים בדגי אנשובי  טכניקה שהופתעו לפגוש באחד החופים של איזמיר. אגב המרינדה הזו תתאים גם לסוגי בשר אחרים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למרינדה

לסלט

לתיבול הסלט

לטחינה שחורה

אופן ההכנה

מכינים מרינדה ומשרים את הבשר

1

מערבבים בקערה את כל החומרים למרינדה, מוסיפים נתחי פרגית ומערבבים. מכסים את הקערה ומעבירים למקרר למשך הלילה.

2

מתחילים להכין את הסלט: מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

3

שמים את הבצל בתבנית, מזלפים מעל 2 כפות שמן זית ומערבבים.

4

צולים בתנור כ-10 דקות עד שהבצל מזהיב. משאירים את התנור פועל.

5

בוצעים את תפוחי האדמה לחתיכות גסות ומניחים בתבנית. מזלפים מעל את יתרת שמן הזית.

6

צולים כ-15 דקות להזהבה.

מכינים טחינה שחורה

7

טוחנים במעבד מזון טחינה מוכנה עם קליפות חציל למרקם חלק.

צולים את הפרגיות

8

מחממים מחבת פסים עם מעט שמן או גריל פחמים וצולים את הפרגיות כ- 4 דקות מכל צד עד שהן מוכנות.

לפני ההגשה מרכיבים את המנה

9

שמים בקערה את כל העלים לסלט עם תפוחי האדמה והבצלים הצלויים. מתבלים ומערבבים.

10

מורחים כמות נדיבה של טחינה שחורה על צלחות הגשה אישיות. מסדרים מעל את הסלט ועליו מניחים את נתחי הפרגית הצלויה. מגישים מייד.