מתכון

דייסת פריקי עם סופריטו פלפלים

שף חיים כהן מגיש מתכון משובח לדייסת פריקי של מסעדת יפו-תל אביב

2,987 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2019
דייסת פריקי עם סופריטו פלפלים של חיים כהן. צילום: נמרוד סונדרס
דייסת פריקי עם סופריטו פלפלים של חיים כהן. צילום: נמרוד סונדרס

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לפריקי

לסופריטו

אופן ההכנה

לפריקי

1

בסיר רחב מטגנים את הבצל עד שקיפות. מוסיפים את השום, הצ'ילי והעגבנייה.

2

ממליחים, מוסיפים את הפריקי ומטגנים מעט עד שכל התערובת מתחממת. מוסיפים מים רותחים עד כיסוי, מנמיכים את האש ללהבה נמוכה, מכסים בנייר כסף ומבשלים 30 דקות.

לסופריטו

3

במחבת רחבה מטגנים את הבצל עד שקיפות. מוסיפים את השום, הצ'ילי, הפלפל הקלוי והעגבנייה. מטגנים את כל הירקות עד למיצוי טעמים וריכוך מלא. מוסיפים את הפפריקה ומתבלים במלח.

4

מוסיפים את הסופריטו לפריקי, מערבבים, מתקנים תיבול ומגישים.