קליפת הלימון והמרווה מוסיפות עוד רעננות. חשוב להשתמש כאן ביוגורט יווני איכותי וסמיך.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מקלפים דלורית ומנקים את הגרעינים. מגררים גס בפומפייה. מעבירים את הדלורית המגוררת לכלי עמיד לחום.
2
מרתיחים מים, סוכר, קליפת לימון, מרווה ומלח בסיר בינוני 2־3 דקות עד שהסוכר נמס ועולה ניחוח של לימון ומרווה. מסירים מהאש, מצננים כ־5 דקות ושופכים את סירופ הסוכר על הדלעת המגוררת. מצננים לטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר עד ההגשה. אפשר לשמור בכלי מכוסה במקרר עד שבוע.
מגישים
3
מניחים 1/4 כוס יוגורט בכל צלוחית הגשה ומניחים מעל 1/2 כוס מהדלורית המסוכרת עם מעט מהנוזלים שלה. מקשטים בפיסטוקים.