מתכון

דלעת וסלקים קטנטנים צלויים בקראמבל מלוח

גרסה חגיגית במיוחד למגש האנטיפסטי המוכר והאהוב

6,219 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
דלעת וסלקים קטנטנים צלויים בקראמבל מלוח של רותם ניר. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: רותם ניר
דלעת וסלקים קטנטנים צלויים בקראמבל מלוח של רותם ניר. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: רותם ניר

תחילה אופים דלעת וסלקים ביין מרסלה ומיץ תפוזים, שמעצימים את המתיקות הטבעית של הירקות ומוסיפים להם תיבול דרמטי. בשלב השני מפזרים קראמבל מלוח, שמייצר משחק מרקמים נעים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקראמבל

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

אופים את הירקות

2

שמים דלעת וסלקים בתבנית. מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל ומערבבים. יוצקים יין ומיץ תפוזים ומכסים ברדיד אלומיניום.

3

אופים 50 דקות לריכוך.

בינתיים מכינים קראמבל

4

מעבדים את חומרי הקראמבל במעבד מזון בפולסים עד לקבלת תערובת פירורית.

אופים ומגישים

5

מפזרים פירורי קראבל על הירקות ואופים עוד 30-20 דקות ללא כיסוי עד שהקראמבל משחים והרוטב שבתבנית מצטמצם. מגישים חם.