מתכון

דלעת מקורמלת

מתיקות הדלעת היא חלק בלתי נפרד מהמטבח המרוקאי - בין אם כחלק משולחן הקוסקוס או כמנה ראשונה לראש השנה

144,307 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
דלעת מקורמלת של יונית צוקרמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
דלעת מקורמלת של יונית צוקרמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

מאכלים מתוקים הם עניין סמלי במטבח המרוקאי. בכל התחלה חדשה הם על השולחן – מראש השנה, דרך מסיבות חינה ועד ארוחה ראשונה בדירה חדשה, כי אם הצעד הראשון מתוק – כל הדרך אחריו תהיה מתוקה. אני הפכתי את הדלעת המקורמלת לחלק קבוע משולחן הקוסקוס בגלל שהטעמים של הבצל המטוגן, הקרמל והדלעת נותנים לקוסקוס המון חיים וצבע.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מניחים דלעת בסיר, יוצקים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה. מבשלים 5 דקות על להבה גבוהה לריכוך חלקי, מסננים ושומרים בצד.

2

מחממים סיר עם שמן ומטגנים בצל 6-5 דקות על להבה גבוהה עד שהבצל מתחיל להזהיב. בשלב זה מוסיפים סוכר ומערבבים ללא הרף עד שהסוכר הופך לקרמל נוזלי בצבע מייפל. מוסיפים קינמון, מלח, פלפל שחור וכורכום, מערבבים ומסירים מהאש.

3

מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית בינונית בנייר אפייה.

4

מעבירים את הדלעת לתבנית, יוצקים עליה את הבצל המקורמל עם הנוזלים ומכסים את התבנית ברדיד אלומיניום.

5

צולים 30 דקות, מסירים את הכיסוי וצולים 10 דקות נוספות להשחמה.

6

הדלעת נשמרת עד שבוע בכלי אטום במקרר.