מתכון

ההמבורגר המושלם

קציצות עסיסיות מתערובת של בשרים משובחים שתעבוד מעולה בלחמניה וגם בין שתי פרוסות חלה

19,769 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
המבורגר. צילום: shuttetstock
המבורגר. צילום: shuttetstock

תערובת הבשר שלי מאוזנת וכוללת שלושה סוגי נתחים: אונטריב, שפונדרה ומכסה אנטרקוט. אל תוותרו על תוספת הבצל המטוגן – המתיקות שלו ממש משלימה את טעמי הבשר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מכינים את ההמבורגר: מחממים מחבת עם שמן ומטגנים בצל על להבה נמוכה 25 דקות עד שהבצל מתרכך, מזהיב מעט ומפריש נוזלים. מערבבים מדי פעם.

2

מעבירים את הבצל המטוגן למסננת, מסננים את עודפי השמן ומצננים.

3

מערבבים את שלושת הסוגי הבשר, מוסיפים בצל ומתבלים במלח ופלפל.

4

לשים 3-2 דקות עד שמרגישים שהעיסה נהיית דביקה (החלבון בבשר משתחרר ויוצר תחושה דביקה). היזהרו מלישת יתר — היא תקשה את הבשר.

5

מלהיטים מחבת פסים, פלאנצ'ה או גריל.

6

יוצרים 4 קציצות (במשקל של כ-220 גרם האחת), מברישים בשמן ניטרלי וצולים 5-4 דקות מכל צד עד שהקציצות משחימות מבחוץ.

7

מרכיבים את הכריכים: מערבבים מיונז ומחית צ'יפוטלה ומורחים על פרוסות החלה.

8

מניחים על חצי מהפרוסות חסה, קציצת המבורגר, פרוסות עגבנייה ומלפפון חמוץ. סוגרים עם פרוסה נוספת ומגישים.