תערובת הבשר שלי מאוזנת וכוללת שלושה סוגי נתחים: אונטריב, שפונדרה ומכסה אנטרקוט. אל תוותרו על תוספת הבצל המטוגן – המתיקות שלו ממש משלימה את טעמי הבשר.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה
אופן ההכנה
1
מכינים את ההמבורגר: מחממים מחבת עם שמן ומטגנים בצל על להבה נמוכה 25 דקות עד שהבצל מתרכך, מזהיב מעט ומפריש נוזלים. מערבבים מדי פעם.
2
מעבירים את הבצל המטוגן למסננת, מסננים את עודפי השמן ומצננים.
3
מערבבים את שלושת הסוגי הבשר, מוסיפים בצל ומתבלים במלח ופלפל.
4
לשים 3-2 דקות עד שמרגישים שהעיסה נהיית דביקה (החלבון בבשר משתחרר ויוצר תחושה דביקה). היזהרו מלישת יתר — היא תקשה את הבשר.
5
מלהיטים מחבת פסים, פלאנצ'ה או גריל.
6
יוצרים 4 קציצות (במשקל של כ-220 גרם האחת), מברישים בשמן ניטרלי וצולים 5-4 דקות מכל צד עד שהקציצות משחימות מבחוץ.
7
מרכיבים את הכריכים: מערבבים מיונז ומחית צ'יפוטלה ומורחים על פרוסות החלה.
8
מניחים על חצי מהפרוסות חסה, קציצת המבורגר, פרוסות עגבנייה ומלפפון חמוץ. סוגרים עם פרוסה נוספת ומגישים.