אפשר להגיש את הרוטב על דגים נאים, לצד גבינות קשות וחצי קשות, כחלק ממרינדת דגים, עופות ובשרים וכבסיס לרוטב של סלט.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מניחים בסיר קטן את כל המרכיבים, למעט שמן זית, מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה, עד שהרוטב מתאחד ומשנה את צבעו לכהה יותר.
2
מעבירים את הרוטב לבלנדר וטוחנים עד שהוא חלק לגמרי. מוסיפים שמן זית וממשיכים לטחון. אפשר להשתמש גם בבלנדר מוט.
3
טועמים, מתקנים תיבול ושומרים בצנצנת מעוקרת במקרר עד חודש.