10 הדקות הראשונות של הטיגון בעצם רק מבשלות-מרככות את תפוחי האדמה וטיגון קצר נוסף יוצר את המעטפת הפריכה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
שמים תפוחי אדמה בסיר גדול, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים 35 דקות עד שתפוחי האדמה מגיעים למרקם "אל דנטה" - עדיין מעט מוצקים, מצננים לטמפ' החדר.
2
מחממים שמן לטיגון עמוק.
3
חותכים את תפוחי האדמה (עדיין בקליפתם) לקוביות בגודל 3 ס"מ ומטגנים כ- 10 דקות להזהבה. מוציאים בעזרת כף מחוררת לצלחת מרופדת בנייר סופג ומצננים לטמפ' החדר.
4
שמים פטרוזיליה, שום, קליפת לימון, מלח ופלפל בקערה גדולה.
5
מחממים שוב את שמן הטיגון ומטגנים את קוביות תפוחי האדמה כ-3 דקות להשחמה. מוציאים מהשמן בעזרת כף מחוררת ישר לקערה עם תערובת הפטרוזיליה. מערבבים היטב כשתפוחי האדמה עדיין חמים ומגישים מייד.