מתכון

הום פרייז

גרסה מתובלת וגסה יותר של צ'יפס

4,166 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
הום פרייז. צילום: shutterstock
הום פרייז. צילום: shutterstock

10 הדקות הראשונות של הטיגון בעצם רק מבשלות-מרככות את תפוחי האדמה וטיגון קצר נוסף יוצר את המעטפת הפריכה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

שמים תפוחי אדמה בסיר גדול, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים 35 דקות עד שתפוחי האדמה מגיעים למרקם "אל דנטה" - עדיין מעט מוצקים, מצננים לטמפ' החדר.

2

מחממים שמן לטיגון עמוק.

3

חותכים את תפוחי האדמה (עדיין בקליפתם) לקוביות בגודל 3 ס"מ ומטגנים כ- 10 דקות להזהבה. מוציאים בעזרת כף מחוררת לצלחת מרופדת בנייר סופג ומצננים לטמפ' החדר.

4

שמים פטרוזיליה, שום, קליפת לימון, מלח ופלפל בקערה גדולה.

5

מחממים שוב את שמן הטיגון ומטגנים את קוביות תפוחי האדמה כ-3 דקות להשחמה. מוציאים מהשמן בעזרת כף מחוררת ישר לקערה עם תערובת הפטרוזיליה. מערבבים היטב כשתפוחי האדמה עדיין חמים ומגישים מייד.