"לזניה היא אחד המאכלים האהובים עליי לאירוח. כמו דף נקי, אפשר בכל פעם להמציא אותה מחדש – להחליף את הרטבים, הירקות או הגבינות".
מתכון לתבנית בגודל 32X42 ס"מ.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לשכבת הגבינה
בין השכבות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל־190 מעלות.
2
מניחים את פרוסות החציל והזוקיני בתבנית תנור עם נייר אפייה. מזלפים שמן זית, מתבלים בתימין, מלח ופלפל ואופים 20 דקות או עד להזהבה קלה. מוציאים מהתנור ומשאירים את התנור דולק.
3
מערבבים את החומרים לשכבת הגבינות בקערה.
4
מרכיבים את הלזניה: יוצקים כף או שתי כפות של ברילה רוטב טוסקנה בתחתית התבנית ומפזרים באופן אחיד. מכסים בשכבה של עלי לזניה ומעליהם 2 כפות גדושות של רוטב עגבניות, 3 כפות מתערובת הגבינות, כמה פרוסות של זוקיני ועגבניות ומעליהם עוד שכבה של עלי לזניה, רוטב עגבניות, גבינה, ירקות וחוזר חלילה. מסיימים בירקות ופרמזן, מניחים על פני הלזניה נייר אפייה ומכסים את התבנית כולה ברדיד אלומיניום.
5
אופים 40 דקות, מסירים את רדיד האלומיניום ואופים עוד 10־15 דקות להשחמה. מגישים חם, מקשטים בעלי בזיליקום רעננים.
הכנה מראש:
אם רוצים להכין מראש אפשר לצנן לחלוטין את הלזניה, לחתוך למנות ולחמם לפני ההגשה, כך החיתוך פשוט וקל יותר.
כמו באיטליה: עוד דברים שאפשר לעשות עם דפי לזניה
- רוטולו – לזניה מגולגלת: במקום לבנות את הלזניה לגובה, חולטים את דפי הלזניה במים רותחים עד שהם מתרככים. מסדרים על כל דף את המלית ומגלגלים לגליל הדוק. מסדרים את הגלילים בתבנית כשהם עומדים זה לצד זה (כמו עוגת שושנים), יוצקים רוטב ואופים.
- שוברים את דפי הלזניה לחתיכות גסות, מבשלים במים רותחים עד לדרגת אל דנטה ומגישים עם רוטב עשיר בבשר.
- רביולי פתוח – מנה אישית סופּר מרשימה: מבשלים דפי לזניה במים רותחים עד שהם מתרככים. מניחים בכל צלחת דף לזניה, עורמים על חצי ממנו מלית מבושלת ומקפלים מעליו את החצי השני.