החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב יין
להגשה
אופן ההכנה
להמבורגר
1
מחממים תנור ל-250 מעלות.
2
מחממים מחבת מברזל יצוק על אש נמוכה.
3
מערבבים את הבשר הטחון עם מח העצם, מלח ופלפל, עד לעיסה אחידה. מחלקים את תערובת הבשר לשני כדורים ומשטחים לקציצות בגודל המתאים ללחמנייה.
4
מטגנים את הקציצות במחבת על אש נמוכה כ–7 דקות מכל צד. משאירים במחבת את מיצי הבשר מתהליך הטיגון להמשך
5
מעבירים את הקציצות לתבנית ומכניסים לתנור החם ל-6 דקות (ההמבורגר יהיה מוכן בדרגת עשייה מידיום). מוצאים מהתנור ומניחים בצד לקירור.
לרוטב יין
6
מוסיפים למחבת עם מיצי הטיגון את היין והסוכר ומצמצמים על אש גבוהה. נזהרים שלא לשרוף - כאשר הרוטב מסמיך מורידים מן האש.
להגשה
7
פורסים כל לחמנייה ומניחים בתוכה קציצת המבורגר, ומעליה את עלי הרוקט ופרוסות הבצל. יוצקים מהרוטב מעל וסוגרים את הלחמנייה. מגישים מיד לצד צלוחית חרדל ופיסה נוספת ממוח העצם המבושל.