מתכון

המבורגר אסאדו ברוטב יין

גרסה מושחתת ומהנה במיוחד של המבורגר עסיסי ונוטף

8,130 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
המבורגר עם אסאדו ברוטב יין של גיא גמזו צילום: בועז לביא
המבורגר עם אסאדו ברוטב יין של גיא גמזו צילום: בועז לביא

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב יין

להגשה

אופן ההכנה

להמבורגר

1

מחממים תנור ל-250 מעלות.

2

מחממים מחבת מברזל יצוק על אש נמוכה.

3

מערבבים את הבשר הטחון עם מח העצם, מלח ופלפל, עד לעיסה אחידה. מחלקים את תערובת הבשר לשני כדורים ומשטחים לקציצות בגודל המתאים ללחמנייה.

4

מטגנים את הקציצות במחבת על אש נמוכה כ–7 דקות מכל צד. משאירים במחבת את מיצי הבשר מתהליך הטיגון להמשך

5

מעבירים את הקציצות לתבנית ומכניסים לתנור החם ל-6 דקות (ההמבורגר יהיה מוכן בדרגת עשייה מידיום). מוצאים מהתנור ומניחים בצד לקירור.

לרוטב יין

6

מוסיפים למחבת עם מיצי הטיגון את היין והסוכר ומצמצמים על אש גבוהה. נזהרים שלא לשרוף - כאשר הרוטב מסמיך מורידים מן האש.

להגשה

7

פורסים כל לחמנייה ומניחים בתוכה קציצת המבורגר, ומעליה את עלי הרוקט ופרוסות הבצל. יוצקים מהרוטב מעל וסוגרים את הלחמנייה. מגישים מיד לצד צלוחית חרדל ופיסה נוספת ממוח העצם המבושל.