מתכון

המבורגר עדשים כתומות וגזר

העדשים עשירות בחלבון, והגזר עתיר בבטא קרוטן - המבורגר שיעשה לכם יום כתום

9,238 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
המבורגר עדשים כתומות וגזר
המבורגר עדשים כתומות וגזר

מגישים עם גווקאמולי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לטיגון:

אופן ההכנה

1

מבשלים את העדשים במים כ-10 דקות עד שמתרככות, אך לא מאבדות את צורתן. מעבירים למסננת ומצננים היטב.

2

מעבירים את העדשים לקערה, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים.

3

מחממים מחבת עם מעט שמן, יוצרים קציצה קטנה לדוגמה ומטגנים כדקה מכל צד. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מכסים את התערובת בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות להתייצבות.

4

מוציאים את התערובת מהמקרר כרבע שעה לפני ההכנה. יוצרים 4 המבורגרים גדולים ופחוסים או 12 המבורגרים קטנים.

5

מחממים מחבת טפלון גדולה על להבה בינונית, מוסיפים שמן בגובה 1/2 ס"מ ומטגנים 3-2 דקות מכל צד עד להזהבה. לקציצות גדולות ממשיכים בהכנה -

6

מכסים את המחבת, מנמיכים את הלהבה ומאדים כ-5 דקות.