מגישים עם גווקאמולי.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לטיגון:
אופן ההכנה
1
מבשלים את העדשים במים כ-10 דקות עד שמתרככות, אך לא מאבדות את צורתן. מעבירים למסננת ומצננים היטב.
2
מעבירים את העדשים לקערה, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים.
3
מחממים מחבת עם מעט שמן, יוצרים קציצה קטנה לדוגמה ומטגנים כדקה מכל צד. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מכסים את התערובת בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות להתייצבות.
4
מוציאים את התערובת מהמקרר כרבע שעה לפני ההכנה. יוצרים 4 המבורגרים גדולים ופחוסים או 12 המבורגרים קטנים.
5
מחממים מחבת טפלון גדולה על להבה בינונית, מוסיפים שמן בגובה 1/2 ס"מ ומטגנים 3-2 דקות מכל צד עד להזהבה. לקציצות גדולות ממשיכים בהכנה -
6
מכסים את המחבת, מנמיכים את הלהבה ומאדים כ-5 דקות.