מתכון

המבורגר פטריות טבעוני של ננה שרייר

קציצה עסיסית עשויה מתערובת של פטריות פורטובלו ושמפיניון

57,949 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2010
צילום: דניאל לילה
צילום: דניאל לילה

 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.

2

מחממים מחבת עם 2 כפות שמן ומטגנים בצל על להבה בינונית להזהבה עדינה.

3

שמים פטריות בתבנית, מזלפים כ-3 כפות שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.

4

אופים את הפטריות כ-15 דקות עד שהן משחימות מעט. מוציאים אותן ומשאירים את התנור פועל.

5

מעבירים את הפטריות למעבד מזון וטוחנים בפולסים למחית גסה. סוחטים את המחית בידיים ומעבירים לקערה.

6

טוחנים את העדשים במעבד מזון במשך דקה בפולסים עד לקבלת מסה אחידה. מוסיפים לקערה עם הפטריות ומערבבים. מוסיפים את הבצל מטוגן ויתר החומרים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת דביקה ונוחה לעיצוב.

7

יוצרים מהתערובת 6 קציצות מעט פחוסות ומסדרים בתבנית משומנת.

8

אופים את ההמבורגרים כ-10 דקות עד שצבעם מעמיק.