מתכון

קלאמרי ממולאים בבורגול וקרם שום

במקום עלי גפן — קלמרי; במקום אורז — בורגול; במקום רוטב יוגורט — קרם שום. התוצאה: טעמים חדשים באריזה מוכרת

1,635 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2016
הממולאים של ברטי. צילום: דניאל לילה
הממולאים של ברטי. צילום: דניאל לילה

 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית:

לקרם שום:

להגשה:

אופן ההכנה

מבשלים בורגול:

1

שמים בורגול בסיר עם ½1 כוסות מים. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים 15-10 דקות על להבה נמוכה עד לריכוך.

מכינים קרם שום:

2

שמים שיני שום בסיר קטן ומוסיפים מי ברז לכיסוי. מביאים לרתיחה ומבשלים 4 דקות על להבה גבוהה. מחליפים את המים וחוזרים על הפעולה עוד פעמיים.

3

מעבירים את השום לסיר יבש, יוצקים חלב לכיסוי ומביאים לרתיחה. מבשלים 4 דקות בבעבוע עד שהשום רך. מסננים ושומרים את הנוזלים.

4

טוחנים את השום בבלנדר, מוסיפים חמאה ומעבדים לקרם חלק. מתבלים במלח וסילאן. אם הקרם סמיך או מרוכז מדי, מדללים את המרקם עם החלב ששמרנו.

5

מסננים את הקרם למרקם חלק ואחיד. שומרים במקרר עד יומיים.

מכינים את המלית:

6

מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית ומטגנים בו שום חצי דקה. מוסיפים עלי גפן קצוצים ומתבלים במעט סוכר, 2 כפיות מיץ לימון ומעט מלח ופלפל. יוצקים כ-1/2 כוס מים או עד לכיסוי ומבשלים מכוסה כשעה על להבה נמוכה עד לריכוך העלים.

7

מוסיפים את הבורגול המבושל, מערבבים ומתקנים תיבול.

8

ממלאים וצורבים: ממלאים את הקלמארי במלית הבורגול, מניחים עליהם את ראשי הקלמארי וסוגרים כל גוף וראש על ידי החדרת קיסם מצד לצד דרך שניהם, כדי שייראו כיחידה אחת שלמה.

9

מחממים היטב מחבת עם 2 כפות שמן זית וצורבים את הקלמארי הממולאים 20 שניות מכל צד. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים 2 כפיות מיץ לימון ומורידים מייד מהכיריים.

להגשה:

10

מורחים קרם שום בכל צלחת ומסדרים מעל 3 קלמארי. מזלפים שמן זית ומוסיפים עלי ראשד.