תחשבו על השמלה השחורה הקטנה שהביאה לעולם מעצבת האופנה המיתולוגית, קוקו שאנל. הוסיפו לה קצת תכשיטים ונעליים הורסות, ויש לכם שמלת ערב מהודרת. לכו על צעיף דרמטי ומגפי-ברך אופנתיות, ואתם כבר במשחק אחר לגמרי.
עכשיו תחשבו לבן: אם יש לכם מתכון לעוגת גבינה אפויה פשוטה וטובה, היא יכולה לשמש כנקודת מוצא לקולקציה מפוארת של עוגות. מתחילים פשוט, ומשם ממשיכים כיד הדמיון: תכשיטי פיסטוק, נגיעות קפה. אפשר להוסיף שוקולד, או רק לרמוז לקיומו, ואפשר גם לאכול את העוגה כמו שהיא, נקייה.
מתכון לתבנית בקוטר 24 ס"מ.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבסיס:
למלית:
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-150 מעלות. מניחים בתחתית התנור כלי עם מים חמים.
מכינים את הבסיס
2
מערבבים פירורי ביסקוויטים עם חמאה לתערובת אחידה. משטחים את התערובת בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת בשוליים ומהדקים. שומרים במקפיא.
3
בינתיים מכינים את המלית: מערבבים ביצים, גבינה, שמנת, סוכר ותמצית וניל בקערה גדולה בעזרת מטרפה ידנית. מוסיפים קורנפלור ומערבבים לתערובת חלקה ללא גושים. יוצקים על הבסיס.
אופים:
4
אופים שעה וחצי עד שעתיים, עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת מעט במרכזה.
5
מצננים היטב, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה.
טיפים לעוגת גבינה
- מכינים את העוגה יום מראש ושומרים במקרר.
- כדאי להשתמש בגבינות טריות. ככל שתאריך התפוגה של הגבינה/שמנת רחוק יותר, כך המרקם של העוגה יהיה טוב יותר.
- נפטרים ממעט הנוזלים שצפים בגביע הגבינה והשמנת.
- מניחים כלי עם מים חמים בתחתית התנור, כדי ליצור סביבה לחה.
- אופים בחום נמוך בלי להזהיב את כיפת העוגה. אם העוגה מתחילה להזהיב, כנראה שמד החום של התנור מזייף ויש להנמיך את חום התנור ב-10 מעלות.
- העוגה מוכנה כשהיא יציבה בשוליים ורוטטת מעט במרכזה. היא אולי תיראה לא לגמרי אפויה, אבל זה בסדר – היא מתייצבת בקירור.
- עוגה אפויה מדי היא עוגה שהוצאנו מהתנור כשהיא יציבה גם בשוליים וגם במרכז. התוצאה תהיה עוגה דחוסה, נמוכה וצהבהבה.