מתכון

עוגת גבינה אפויה קלאסית

עוגת גבינה אפויה פשוטה וטובה שתשמח לקבל שלל תוספות וגיוונים, כיד הדמיון הטובה עליכם

92,774 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
הקלאסית - עוגת גבינה אפויה. צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר
הקלאסית - עוגת גבינה אפויה. צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר

תחשבו על השמלה השחורה הקטנה שהביאה לעולם מעצבת האופנה המיתולוגית, קוקו שאנל. הוסיפו לה קצת תכשיטים ונעליים הורסות, ויש לכם שמלת ערב מהודרת. לכו על צעיף דרמטי ומגפי-ברך אופנתיות, ואתם כבר במשחק אחר לגמרי.

עכשיו תחשבו לבן: אם יש לכם מתכון לעוגת גבינה אפויה פשוטה וטובה, היא יכולה לשמש כנקודת מוצא לקולקציה מפוארת של עוגות. מתחילים פשוט, ומשם ממשיכים כיד הדמיון: תכשיטי פיסטוק, נגיעות קפה. אפשר להוסיף שוקולד, או רק לרמוז לקיומו, ואפשר גם לאכול את העוגה כמו שהיא, נקייה.

מתכון לתבנית בקוטר 24 ס"מ.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבסיס:

למלית:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-150 מעלות. מניחים בתחתית התנור כלי עם מים חמים.

מכינים את הבסיס

2

מערבבים פירורי ביסקוויטים עם חמאה לתערובת אחידה. משטחים את התערובת בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת בשוליים ומהדקים. שומרים במקפיא.

3

בינתיים מכינים את המלית: מערבבים ביצים, גבינה, שמנת, סוכר ותמצית וניל בקערה גדולה בעזרת מטרפה ידנית. מוסיפים קורנפלור ומערבבים לתערובת חלקה ללא גושים. יוצקים על הבסיס.

אופים:

4

אופים שעה וחצי עד שעתיים, עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת מעט במרכזה.

5

מצננים היטב, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה.

טיפים לעוגת גבינה

  1. מכינים את העוגה יום מראש ושומרים במקרר.
  2. כדאי להשתמש בגבינות טריות. ככל שתאריך התפוגה של הגבינה/שמנת רחוק יותר, כך המרקם של העוגה יהיה טוב יותר.
  3. נפטרים ממעט הנוזלים שצפים בגביע הגבינה והשמנת.
  4. מניחים כלי עם מים חמים בתחתית התנור, כדי ליצור סביבה לחה.
  5. אופים בחום נמוך בלי להזהיב את כיפת העוגה. אם העוגה מתחילה להזהיב, כנראה שמד החום של התנור מזייף ויש להנמיך את חום התנור ב-10 מעלות.
  6. העוגה מוכנה כשהיא יציבה בשוליים ורוטטת מעט במרכזה. היא אולי תיראה לא לגמרי אפויה, אבל זה בסדר – היא מתייצבת בקירור.
  7. עוגה אפויה מדי היא עוגה שהוצאנו מהתנור כשהיא יציבה גם בשוליים וגם במרכז. התוצאה תהיה עוגה דחוסה, נמוכה וצהבהבה.