מתכון

זוקיני ממולאים בבשר וצלויים ברוזמרין

ממולאים נהדרים מהמטבח האיטלקי שמכינים בחצי שעה

39,637 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2020
זוקיני ממולאים בבשר וצלויים ברוזמרין של לידור ברזיק-פרידלנד | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
זוקיני ממולאים בבשר וצלויים ברוזמרין של לידור ברזיק-פרידלנד | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

מומלץ לבחור בזוקיני ישרים יחסית, כדי להקל על מלאכת הריקון והטיגון

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית:

לטיגון

אופן ההכנה

1

חוצים זוקיני לאורכם ומרוקנים את התוכן בעזרת סכין חד או כף פריזיין. משאירים דפנות בעובי כ-1/2 ס”מ.

2

מכינים את המלית וממלאים: שמים בקערה בשר, ביצה אחת, פירורי לחם, בצל, פטרוזיליה, שום, מלח ופלפל ומערבבים היטב.

3

ממלאים את סירות הזוקיני בתערובת הבשר ומהדקים מהיטב.

4

מטגנים ומבשלים: טורפים בצלחת רחבה 2 ביצים, מלח ופלפל.

5

מחממים מחבת גדולה בעלת מכסה הדוק, שיכולה להכיל את כל הזוקיני. מוסיפים שמן זית וענפי רוזמרין ומחממים על להבה בינונית. טובלים את הצד החתוך של הממולאים בביצים הטרופות ומניחים במחבת, כשצד החתך כלפי מטה. מטגנים דקה-שתיים עד שהביצה נקרשת ומזהיבה. הופכים בזהירות ומטגנים עוד 3-2 דקות.

6

יוצקים למחבת חצי כוס מים רותחים ונזהרים שלא להרטיב את מלית הזוקיני. מכסים ומבשלים על להבה בינונית כ-8 דקות, כדי שהזוקיני יישארו פריכים. מגישים חם.