מתכון

זוקיני ממולאים בבורגול ופטריות יער ברוטב עגבניות

קישוא קטן של הפתעות - זוקיני במילוי בורגול ופטריות יהווה תוספת נהדרת לארוחה או מנה עיקרית טבעונית מצוינת

6,386 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
זוקיני ממולאים בבורגול ופטריות יער ברוטב עגבניות של ענת לבל. צילום: שרית גופן
זוקיני ממולאים בבורגול ופטריות יער ברוטב עגבניות של ענת לבל. צילום: שרית גופן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב

אופן ההכנה

1

מניחים את הבורגול בקערה, מכסים במים רותחים עד גובה הבורגול ומשהים חצי שעה עד ריכוך. מסננים במידת הצורך.

2

מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד ריכוך קל. מוסיפים את השום ומטגנים קלות. מוסיפים את הפטריות הקצוצות, הסויה והפלפל ומערבבים.

3

מוסיפים את הבורגול, הצנוברים והכוסברה ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.

4

ממלאים את הקישואים במלית הבורגול והפטריות.

לרוטב

5

מחממים מעט שמן בסיר רחב ונמוך ומטגנים קלות את השום.

6

מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, תרכיז הרימונים, מיץ הלימון, הסוכר, מלח, פלפל והמים ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול.

הרכבת המנה

7

מסדרים את הקישואים הממולאים בסיר הרוטב ויוצקים מעט מהרוטב לתוך כל קישוא (על הרוטב להגיע לחצי גובה הקישואים – הוסיפו מים במידת הצורך).

8

סוגרים את מכסה הסיר ומבשלים כ-40 דקות עד ריכוך הקישואים.