מתכון

זלאבייה

רשתות דקיקות ופריכות של בצק טבולות בסירופ סוכר. היתרון של הזלאבייה הוא שהיא נשארת פריכה במשך כמה ימים

4,069 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2019
זלאבייה של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
זלאבייה של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

ברמדאן מסתובבים בשווקים הגדולים רוכלים עם עגלות עמוסות בזלאבייה – חציין אדומות וחלקן זהובות. האדומות צבועות בסירפ סוכר עם צבע מאכל שמטרתו להעניק להן מראה מפתה יותר.

מגישים עם סירופ סוכר 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

אופן ההכנה

1

מערבבים את מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק צמיגי ורך. מעבירים את הבצק לסקוויזר או לבקבוק אחר עם פיה.

2

מחממים שמן בגובה של כ־4 ס"מ במחבת ומתחילים לזלף צורת שבלול. כשמתקדמים קצת מתחילים להזליף את הבצק ימינה ושמאלה או באיקסים ליצירת צורת רשת לא מסודרת (הרשת לא חייבת להיות עגולה).

3

מטגנים את הזלאביות 3־4 דקות משני הצדדים עד שהן מזהיבות. טובלים מיד בסירופ סוכר (אפשר להוסיף לסירופ כמה חוטי זעפרן) ומעבירים למסננת. העוגייה נשארת פריכה במשך 3־4 ימים.