מתכון

חובזה באל'זית

זוהי דרך ההכנה הפופולרית ביותר אצל הפלאחים הפלסטינים, הסורים והלבנונים והיא מבוססת על כמות גדולה של שמן זית

4,401 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2019
חובזה באל'זית של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
חובזה באל'זית של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לטבעות בצל

להגשה

אופן ההכנה

1

שוטפים היטב את החובזה וקוצצים דק. מחממים בסיר מחצית מכמות שמן הזית ומטגנים בצלים עם פלפל הירוק עד הזהבה. מוסיפים את החובזה וממשיכים לטגן על אש בינונית תוך כדי ערבוב מדי פעם כ־10 דקות. מתבלים במלח ופלפל. מסירים מהאש, מוסיפים את יתרת שמן הזית ומערבבים היטב.

2

מכינים את טבעות הבצל: מחממים שמן עמוק בסיר. מערבבים את טבעות הבצל עם הקמח והמלח. מטגנים את טבעות הבצל עד שהן מזהיבות ומוציאים לנייר סופג. מניחים בצלחת ערמת תבשיל חובזה, סוחטים מעל מעט מיץ לימון ומפזרים קליפת לימון מגוררת. מניחים את טבעות הבצל מעל.