מתכון

חומוס עם ביצת פלאפל

מחווה למנת "ביצה שניצל" של "שולחן" - המסעדה הקודמת של עומר מילר. במקום ציפוי השניצל יש בה ציפוי פלאפל

3,718 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
חומוס עם ביצת פלאפל של שון בן דור ("קליפסו"). צילום: דניאל לילה
חומוס עם ביצת פלאפל של שון בן דור ("קליפסו"). צילום: דניאל לילה

קחו בחשבון שעבור תערובת הציפוי יש להשרות גרגירי חומוס במשך יומיים כדי שיתרככו וייטחנו היטב.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציפוי

להגשה

אופן ההכנה

1

מניחים את הביצים בסיר קטן עם מים, מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 6 דקות מרגע הרתיחה. מוציאים ומעבירים לקערה עם מי קרח.

2

טוחנים במעבד מזון את מרכיבי הציפוי בפולסים עד לקבלת תערובת גרוסה במרקם גרגירי. מניחים את התערובת בקערה רחבה.

3

מחממים סיר עם שמן לטיגון. מקלפים את הביצים בזהירות, טובלים בבלילת ביצה טרופה ואחר כך בתערובת הפלאפל כך שתעטוף את הביצה בציפוי דק. מטגנים בשמן העמוק כ- 4 דקות עד שהציפוי שחום. מצננים לטמפ' החדר.

מגישים:

4

מושחים חומוס בצלחות הגשה, מוסיפים תוספות לפי הטעם ומניחים בכל צלחת ביצת פלאפל.